Карпунцов розповів, чому ГПУ не розслідує злочини на Майдані

Парламентарій пожалівся, що працівники Генпрокуратури побоюються вести слідство

Розслідування вбивств на Майдані під час Революції гідності та порушення справ проти екс-регіоналів саботують як керівники Генпрокуратури, так і пересічні працівники. Про це в інтерв'ю «Главкому» розповів народний депутат Валерій Карпунцов.
За словами парламентаря, до нього звертались люди, які здійснювали правовий супровід осіб режиму Януковича, з натяками щодо винагороди за сприяння, зокрема, перекваліфікації статті.
«Сьогодні ж вони не притягнуті до відповідальності, деякі з них позбавлені статусу розшукуваних Інтерполом осіб і так далі. Зрозуміло, це накладає відбиток на прокуратуру... Річ у тім, що прокуратура не має своїх оперативних підрозділів. У прокуратури немає ні груп затримки, ні техзасобів для отримання інформації – вона все це доручає МВС, СБУ і так далі…», - зазначив Карпунцов.

Коментуючи припинення слідства щодо показово затриманих раніше Олени Лукаш та Олександра Єфремова, депутат підкреслив, що діяли колишні можновладці "грамотно проводили свої оборудки".
«Валили ті справи всі разом – і прокуратура, і міліція. Коли я прийшов, активно взявся за справу. А потім спілкуєшся з прокурором якогось слідчого управління про якогось фігуранта, а той фігурант наступного дня з тебе у Фейсбуці стібається, мовляв, от ти такий дурний, говорив те-то і те-то слідчому. Відбувається повний злив інформації», - розповів Карпунцов.
За його словами, заступники екс-генпрокурора Віталія Яреми побоювались розслідувати такі справи.
«Я лаявся з ними, казав: ви ж можете оце зробити. На що отримував пряму відповідь: слухай, ти зараз пропонуєш «рвати» оцих, а завтра вони прийдуть до влади і будуть «рвати» нас, я не буду цього робити», - підкреслив він.
Нагадаємо, у минулому скликанні Карпунцов уже був депутатом, тоді він входив до складу фракції Віталія Кличка «Удар». Після дострокових виборів він тривалий час працював у Генпрокуратурі: спочатку був старшим помічником з особливих доручень у генпрокурора Віталія Яреми, потім, уже за часів Шокіна, перебував на посаді заступника голови департаменту із забезпечення роботи керівництва прокуратури.