Карпунцов розповів, чому ГПУ не розслідує злочини на Майдані

Карпунцов розповів, чому ГПУ не розслідує злочини на Майдані

Парламентарій пожалівся, що працівники Генпрокуратури побоюються вести слідство

Розслідування вбивств на Майдані під час Революції гідності та порушення справ проти екс-регіоналів саботують як керівники Генпрокуратури, так і пересічні працівники. Про це в інтерв'ю «Главкому» розповів народний депутат Валерій Карпунцов.
За словами парламентаря, до нього звертались люди, які здійснювали правовий супровід осіб режиму Януковича, з натяками щодо винагороди за сприяння, зокрема, перекваліфікації статті.
«Сьогодні ж вони не притягнуті до відповідальності, деякі з них позбавлені статусу розшукуваних Інтерполом осіб і так далі. Зрозуміло, це накладає відбиток на прокуратуру... Річ у тім, що прокуратура не має своїх оперативних підрозділів. У прокуратури немає ні груп затримки, ні техзасобів для отримання інформації – вона все це доручає МВС, СБУ і так далі…», - зазначив Карпунцов.

Коментуючи припинення слідства щодо показово затриманих раніше Олени Лукаш та Олександра Єфремова, депутат підкреслив, що діяли колишні можновладці "грамотно проводили свої оборудки".
«Валили ті справи всі разом – і прокуратура, і міліція. Коли я прийшов, активно взявся за справу. А потім спілкуєшся з прокурором якогось слідчого управління про якогось фігуранта, а той фігурант наступного дня з тебе у Фейсбуці стібається, мовляв, от ти такий дурний, говорив те-то і те-то слідчому. Відбувається повний злив інформації», - розповів Карпунцов.
За його словами, заступники екс-генпрокурора Віталія Яреми побоювались розслідувати такі справи.
«Я лаявся з ними, казав: ви ж можете оце зробити. На що отримував пряму відповідь: слухай, ти зараз пропонуєш «рвати» оцих, а завтра вони прийдуть до влади і будуть «рвати» нас, я не буду цього робити», - підкреслив він.
Нагадаємо, у минулому скликанні Карпунцов уже був депутатом, тоді він входив до складу фракції Віталія Кличка «Удар». Після дострокових виборів він тривалий час працював у Генпрокуратурі: спочатку був старшим помічником з особливих доручень у генпрокурора Віталія Яреми, потім, уже за часів Шокіна, перебував на посаді заступника голови департаменту із забезпечення роботи керівництва прокуратури.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: