Кількість заручників бойовиків на Донбасі і українських політв'язнів в РФ продовжує зростати, - Геращенко

Ірина Геращенко

Геращенко додала, що кількість заручників, які утримуються на окупованій території, і українських політв'язнів в Росії продовжує збільшуватися

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України у підгрупі з гуманітарних питань тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі (Україна - Організація з безпеки і співробітництва в Європі, Росія) Ірина Геращенко заявила, що до Нового року з'являться позитивні новини про заручників, незважаючи на те, що їх кількість продовжує збільшуватися.

«Ми шукаємо всі можливості достукатися до іншої сторони з питанням звільнення заручників. Ми дійсно і через церкву аплелювали неодноразово і інші залучали канали. І також ми неодноразово говорили про те, що «ключ» від звільнення всіх заручників знаходиться в Кремлі. Ми дуже сподіваємося, що до Нового року повинні бути позитивні новини з питання звільнення для сотень тих, хто чекає своїх близьких», - сказала вона.

При цьому Геращенко додала, що, на жаль, кількість заручників, які утримуються на окупованій території, і українських політв'язнів в Росії продовжує збільшуватися.