Кількість жертв під час заворушень в Індії зросла до 38 осіб

Безлади в Індії

Понад 200 людей отримали травми

В ході безладів та масових заворушень в Індії загинули вже 38 осіб.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що ще понад 200 людей отримали травми. Влада Індії зберігає режим надзвичайного стану, підключивши поліцію й армію.

Заворушення спалахнули після того, як відомого в країні духовного учителя Рама Рахіма Сінгха суд визнав винним у зґвалтуванні двох жінок.

Після винесення вердикту гуру досі залишається під вартою. Як очікується, вирок буде винесено у понеділок, 28 серпня. Йому загрожує до семи років позбавлення волі.

В суботу повідомлялося, що райони навколо суду знеструмлені, у них не працює зв'язок і інтернет. Також було відомо про 30 загиблих під час сутичок. Люди кидали каміння в будівлі, палили машини, нападали на поліцію і журналістів. Правоохоронцям довелося застосувати водомети і сльозогінний газ.

У 2002 році суд встановив, що Рам Рахім Сінгх зґвалтував двох своїх послідовниць. Спочатку про це стало відомо з анонімного листа, опублікованого в одній з газет. Справу проти гуру завели тільки в 2007 році, а збір доказів тривав ще 7 років. Рахім переконував, що не міг зробити того, в чому його звинувачують, з медичних причин.

Лідера секти взяли під варту одразу після судового засідання. Весь цей час він заявляв про надію на виправдувальний вирок.

До дня винесення вироку до Панчкули, де зібралися прихильники Рахіма, спрямували близько 50 тисяч поліцейських та військових. Прихильники гуру вважають вирок несправедливим, тож розпочали погроми.