Послідовники впливової секти влаштували масові погроми в Індії: десятки людей загинули

Послідовники впливової секти влаштували масові погроми в Індії: десятки людей загинули

Вирок лідерові індійської секти викликав масові безлади та сутички, змусивши владу вдатися до поліції та армії

Перед оголошенням вердикту суду в індійському місті Панчкула зібралися близько 200 тисяч послідовників Рахіма, влада Індії ввела режим надзвичайного стану, підключивши поліцію й армію.

Райони навколо суду знеструмлені, у них не працює зв'язок і інтернет. Наразі відомо про щонайменше 30 загиблих і понад 200 поранених під час сутичок. Люди кидали каміння в будівлі, палили машини, нападали на поліцію і журналістів. Правоохоронцям довелося застосувати водомети і сльозогінний газ.

Термін ув'язнення гуру буде оголошено наступного тижня. Йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Рам Рахім Сінгх очолює впливову духовну організацію «Дера Сача Сауда». Вона займається благодійністю та допомогою людям. Члени секти проповідують відмову від м'яса, молока і молочних продуктів.

ЗМІ відзначають, що організація дуже популярна в сільській місцевості, оскільки часто допомагає бідним категоріям населення: надає безкоштовну медичну допомогу, споруджує будинки тощо. У «Дера Сача Сауда» заявляють, що загальна кількість їхніх прихильників по всьому світові налічує близько 60 мільйонів.

Рам Рахім Сінгх очолив організацію більше 25 років тому, ставши на її чолі у 23 роки. Він активно пропагує «Дера Сача Сауда» в соцмережах, збираючи мільйони переглядів на YouTube. У своїх відео він постає в героїчних образах і виконує пісні про свою секту.

311427

У 2002 році суд встановив, що Рам Рахім Сінгх зґвалтував двох своїх послідовниць. Спочатку про це стало відомо з анонімного листа, опублікованого в одній з газет. Справу проти гуру завели тільки в 2007 році, а збір доказів тривав ще 7 років. Рахім переконував, що не міг зробити того, в чому його звинувачують, з медичних причин.

Лідера секти взяли під варту одразу після судового засідання. Весь цей час він заявляв про надію на виправдувальний вирок.

До дня винесення вироку до Панчкули, де зібралися прихильники Рахіма, спрямували близько 50 тисяч поліцейських та військових. Прихильники гуру вважають вирок несправедливим, тож розпочали погроми.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: