Ким виявився «в'язень секретної тюрми СБУ»

Фото з відкритих джерел

Микола Вакарук, якого начебто утримували півтора року в «застінках» СБУ, лайкав сепаратистські відео та додавав у друзі російських «туристів»

Сайт «Миротворець» з'ясував, ким насправді є так званий в'язень «секретної тюрми СБУ» Микола Вакарук, урожденець міста Українськ Донецької області. Молодик напередодні розповів в інтерв'ю телеканалу «Громадське», як утримувався у харківському управлінні служби безпеки понад півтора роки за звинуваченням у вивішенні у місті прапора ДНР.

Дослідивши профілі Вакарука у соцмережах, у центрі виявили, що герой публікації «Громадського», який нібито 585 днів просидів у «секретній в'язниці СБУ», у перервах між тортурами, виявляється, встигав лайкати сепарське відео і активно додавав друзів в «Однокласниках». А його дружина жодного слова не написала про чоловіка, який нібито пропав.

«В інтерв'ю на «Громадському» вні стверджує, що він за Україну, хоча за його профілями у соцмережах видно, що усе його оточення є фанатами держави-агресора», - зазначається у повідомленні.

«Дружина нового героя «Громадського» Лілія Вакарук у стрічці ані слова не написала про зникнення чоловіка, старший син Руслан Вакарук у грудні 2014 навіть не згадав про заарештованого батька, лише за однокласників переживає», - роблять висновок автори публікації, наводячи посилання на профілі та скріншоти публікацій.

У «Миротворці» також зазначають, що профіль фігуранта протягом цього часу «підчищався».

В ефірі телеканалу Вакарук, зокрема, розповів, що під час утримання у «застінках СБУ» його вивозили до лікарні під вигаданим прізвищем, де видалили хвору нирку.