Кіровоградський район офіційно перейменували на Кропивницький

Перейменування географічних об’єктів відбувається через необхідність приведення назв у відповідність до закону про декомунізацію

Відповідне рішення підтримав 231 народний депутат

Парламент схвалив перейменування Кіровоградського району Кіровоградської області. Відповідне рішення підтримав 231 народний депутат, повідомляє УНН.

«Перейменувати Кіровоградський район Кіровоградської області на Кропивницький район. Ця Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем її опублікування», — йдеться у документі.

У пояснювальній записці до Постанови зазначається, що перейменування географічних об’єктів, пов’язане з необхідністю приведення назв таких географічних об’єктів у відповідність із вимогами Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», так званий, закон про декомунізацію.

Як повідомлялося, перейменування Дніпропетровської та Кіровоградської областей парламент відкладав вже кілька разів. За словами спікера Андрія Парубія, причина цього в тому, що не всі фракції визначилися щодо підтримки змін до Конституції.

Нагадаємо, у травні в парламенті зареєстровано проект закону про внесення змін до статті 133 Конституції України щодо перейменування Дніпропетровської області на Січеславську.

Крім того, у травні в парламенті зареєстровано законопроект №8380 про внесення змін до статті 133 Конституції України щодо перейменування Кіровоградської області на Кропивницьку.