Кива звинуватив Шабуніна у нападі

Ілля Кива
Фото: ТСН

Кива написав заяву до поліції через нібито напад голови ЦПК Шабуніна

Колишній начальник департаменту з боротьби з наркозлочинністю Нацполіції Ілля Кива подав заяву до поліції через нібито напад з боку голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна та інших невстановлених осіб.

Про це повідомила членкиня правління ЦПК Олександра Устинова у Facebook.

Вона опублікувала заяву Киви, адресовану главі Національної поліції у Києві Андрію Крищенку.

У документі Кива зазначає, що 17 липня під час мітингу біля будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Шабунін та невстановлені особи скоїли напад на нього, зокрема облили хімічним барвником — діамантовий зелений (зеленка — ред.).

Ківа просить поліцію розглянути його заяву та внести відомості про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Нагадаємо, 17 липня під будівлею САП пройшли два мітинги — на одному вимагали відставки глави САП Назара Холодницького, а на іншому зібралися його прихильники.

Під час акцій зеленкою облили і Киву, і Шабуніна. У останнього діагностували опік очей.

Як стверджують активісти, «щоб завадити акції під стіни САП зігнали бабусь, підлітків та молодиків у військовій формі на чолі з колишнім поліціянтом Іллею Кивою».

Раніше повідомлялося, що 17 липня активісти увірвались до будівлі НАБУ з вимогою відставки очільника установи Артема Ситника. Там вони закидали приміщення тортами.

В поліції Києва заявили, що в результаті інциденту в НАБУ нікого затримано не було.

В Національному антикорупційному бюро України не виключають, що акції протесту у вівторок, 17 липня, були «провокацією з боку представників певних політичних сил».