Кличко ініціює присвоєння Джамалі звання «Почесний громадянин міста Києва»

Київ уже розпочинає підготовку до Євробачення

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся зі співачкою Джамалою, яка перемогла в пісенному конкурсі Євробачення-2016.

Як повідомляє прес-служба мера, Кличко привітав Джамалу і відзначив, що перемога, яку вона виборола, сьогодні вкрай важлива для України. Він подякував співачці за ті емоції, які вона подарувала своїм співвітчизникам і багатьом глядачам в інших країнах світу.

Мер сказав, що ініціюватиме, аби Київрада на найближчих засіданнях ухвалила рішення про присвоєння Джамалі звання «Почесний громадянин міста Києва».

Кличко і Джамала також обговорили проведення Євробачення в 2017 році. «Я радів цій перемозі двічі - і як глядач та патріот, і як мер столиці. Бо кращого промоушену для країни і міста складно придумати», - сказав Кличко.

Мер зазначив, що Київ повинен гідно підготуватися, щоб на високому рівні провести наступного року конкурс Євробачення. «Ми чули, що ще деякі міста заявили про бажання прийняти в себе цей пісенний конкурс. Але, хочу зазначити, що столиця - найпристосованіше для такого рівня заходів місто», - наголосив київський міський голова.

Мер зазначив, що в Києва вже є досвід проведення цього конкурсу (2005); столиця має найрозвиненішу інфраструктуру, кількість готелів, транспортне сполучення, вибір майданчиків для організації і проведення конкурсу; в аеропорти Києва відбуваються регулярні рейси з усіх європейських країн.

«Тому ми вже розпочинаємо підготовку до Євробачення», - сказав Кличко.

Він також запропонував Джамалі виконати гімн України перед боєм Володимира Кличка з Тайсоном Ф'юрі, який відбудеться 9 липня в британському Манчестері. «Ти виконувала гімн перед боєм Володі з Повєткіним у Москві. І цього разу це було б дуже символічно, я вважаю», - зазначив мер Києва. Джамала сказала, що це було б для неї за честь.