Кличко ініціює присвоєння Джамалі звання «Почесний громадянин міста Києва»

Кличко ініціює присвоєння Джамалі звання «Почесний громадянин міста Києва»

Київ уже розпочинає підготовку до Євробачення

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся зі співачкою Джамалою, яка перемогла в пісенному конкурсі Євробачення-2016.

Як повідомляє прес-служба мера, Кличко привітав Джамалу і відзначив, що перемога, яку вона виборола, сьогодні вкрай важлива для України. Він подякував співачці за ті емоції, які вона подарувала своїм співвітчизникам і багатьом глядачам в інших країнах світу.

Мер сказав, що ініціюватиме, аби Київрада на найближчих засіданнях ухвалила рішення про присвоєння Джамалі звання «Почесний громадянин міста Києва».

Кличко і Джамала також обговорили проведення Євробачення в 2017 році. «Я радів цій перемозі двічі - і як глядач та патріот, і як мер столиці. Бо кращого промоушену для країни і міста складно придумати», - сказав Кличко.

Мер зазначив, що Київ повинен гідно підготуватися, щоб на високому рівні провести наступного року конкурс Євробачення. «Ми чули, що ще деякі міста заявили про бажання прийняти в себе цей пісенний конкурс. Але, хочу зазначити, що столиця - найпристосованіше для такого рівня заходів місто», - наголосив київський міський голова.

Мер зазначив, що в Києва вже є досвід проведення цього конкурсу (2005); столиця має найрозвиненішу інфраструктуру, кількість готелів, транспортне сполучення, вибір майданчиків для організації і проведення конкурсу; в аеропорти Києва відбуваються регулярні рейси з усіх європейських країн.

«Тому ми вже розпочинаємо підготовку до Євробачення», - сказав Кличко.

Він також запропонував Джамалі виконати гімн України перед боєм Володимира Кличка з Тайсоном Ф'юрі, який відбудеться 9 липня в британському Манчестері. «Ти виконувала гімн перед боєм Володі з Повєткіним у Москві. І цього разу це було б дуже символічно, я вважаю», - зазначив мер Києва. Джамала сказала, що це було б для неї за честь.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: