Колишній охоронець командування бойовиків на Донбасі здався СБУ

Колишній бойовик «ДНР»

Чоловік скористався програмою Служби безпеки України «На тебе чекають вдома»

Колишній бойовик, який був задіяний в охороні російських військових самопроголошеної терористичної «ДНР», скористався програмою Служби безпеки України «На тебе чекають вдома». Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Правоохоронці встановили, що у 2014 році мешканець Донецької області піддавшись обіцянкам сепаратистів приєднався до незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР». У складі бандугруповань, він охороняв військові об’єкти, зокрема «генеральний штаб» бойовиків та представників російського командування. Ставши свідком грабежів місцевого населення, знущань з боку російських військових, він вирішив покинути ряди бойовиків та територію так званої «новоросії», - інформують у СБУ.

Тривалий час чоловік, побоюючись кримінальної відповідальності, переховувався у родичів на підконтрольній українській владі території.

«Дізнавшись від знайомих про програму СБУ «На тебе чекають вдома», колишній бойовик звернувся до правоохоронних органів та повідомив про свою участь у складі бандугруповання», - повідомляє прес-центр СБУ.

Обставини вчиненого чоловіком правопорушення перевіряються у рамках кримінального провадження.

Наразі колишній бойовик знаходиться вдома зі своєю родиною та очікує на передбачене законодавством України звільнення від кримінальної відповідальності.