Корчак задекларувала паркомісця та дві машини свекрухи, за якими «полює» НАБУ

Наталія Корчак. Фото «Главком»

Колишня глава Національного агентства із запобігання корупції отримала 1,3 млн грн зарплати

Екс-глава Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак за 2017 рік отримала 1,3 млн грн зарплати, що на рівні 2016 року.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на дані Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

На рахунках у банку вона зберігає 2 тис. грн.

Спільно з чоловіком Юрієм вони мають 194 тис. грн, $19,2 тис і 2,5 тис. євро готівкою.

У власності сім’ї екс-глави НАЗК є чотири квартири у Києві загальною площею 302 кв. м.

Також Корчак задекларувала свіжу нерухомість, яку не було у позаминулорічній декларації.

Так, з’явилися додаткових три паркомісця у Києві, власником яких зазначено чоловіка Юрія Тімер-Булатова. До цього у сім’ї екс-глави НАЗК вже було три паркомісця і жодного транспортного засобу.

В е-декларації за 2017 рік з’явився автомобіль марки Skoda Octavia A7, 2016 року випуску, який належать свекрусі Надії Тімер-Булатовій і якими користувалося подружжя чиновниці.

Вперше купу цієї нерухомості у травні 2017 року виявили журналісти-розслідувачі, звинувативши пані Корчак у порушенні антикорупційного законодавства. Далі підключилося Національне антикорупційне бюро і відкрило кримінальне провадження у справі про купівлю паркомісць та їх використання для незадекларованих автомобілів.

Як повідомляв «Главком», 28 березня Наталія Корчак склала повноваження глави НАЗК. Її місце зайняв інший член Нацагентства Олександр Мангул.