Корчак задекларувала паркомісця та дві машини свекрухи, за якими «полює» НАБУ

Корчак задекларувала паркомісця та дві машини свекрухи, за якими «полює» НАБУ
Наталія Корчак. Фото «Главком»

Колишня глава Національного агентства із запобігання корупції отримала 1,3 млн грн зарплати

Екс-глава Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак за 2017 рік отримала 1,3 млн грн зарплати, що на рівні 2016 року.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на дані Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

На рахунках у банку вона зберігає 2 тис. грн.

Спільно з чоловіком Юрієм вони мають 194 тис. грн, $19,2 тис і 2,5 тис. євро готівкою.

У власності сім’ї екс-глави НАЗК є чотири квартири у Києві загальною площею 302 кв. м.

Також Корчак задекларувала свіжу нерухомість, яку не було у позаминулорічній декларації.

Так, з’явилися додаткових три паркомісця у Києві, власником яких зазначено чоловіка Юрія Тімер-Булатова. До цього у сім’ї екс-глави НАЗК вже було три паркомісця і жодного транспортного засобу.

В е-декларації за 2017 рік з’явився автомобіль марки Skoda Octavia A7, 2016 року випуску, який належать свекрусі Надії Тімер-Булатовій і якими користувалося подружжя чиновниці.

Вперше купу цієї нерухомості у травні 2017 року виявили журналісти-розслідувачі, звинувативши пані Корчак у порушенні антикорупційного законодавства. Далі підключилося Національне антикорупційне бюро і відкрило кримінальне провадження у справі про купівлю паркомісць та їх використання для незадекларованих автомобілів.

Як повідомляв «Главком», 28 березня Наталія Корчак склала повноваження глави НАЗК. Її місце зайняв інший член Нацагентства Олександр Мангул.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: