Лавров вже прямо погрожує Україні та Заходу помститися за «загибель російських військових»

Фото snaua.info

Збиток, нанесений російській стороні, загибель російських військовослужбовців без наслідків не залишаться, - МЗС РФ

Міністерство закордонних справ РФ заявляє, що «збитки, завдані російській стороні, загибель російських військовослужбовців без наслідків не залишаться». Про це йдеться в заяві відомства, оприлюдненій у четвер увечері.

«Хотіли б також попередити як Київ, так і його зарубіжних кураторів, що збиток, нанесений російській стороні, загибель російських військовослужбовців без наслідків не залишаться», - йдеться у заяві.

Крім того, у відомстві РФ закликали західних партнерів, «чиїми стараннями багато в чому і утримується при владі нинішній режим в Києві, проявити розсудливість і домогтися, нарешті, від своїх українських підопічних припинення постійних провокацій і виконання своїх зобов'язань відповідно до Мінської домовленостями про політичне врегулювання в Україні».

«П.А.Порошенко постійно хизується «беззастережною підтримкою з боку США, НАТО і Євросоюзу» в «боротьбі за повернення анексованого Криму». Потурання цій риториці з боку Заходу безсумнівно зіграло негативну роль при прийнятті українським керівництвом злочинних рішень про організацію збройних провокацій в російському Криму. Якщо верховний головнокомандувач ЗСУ причетний до цих рішень, то він претендує на роль могильника мирного процесу. Якщо ж вони були прийняті без його відома - то це ще гірше. Серйозно непокоїть бездіяльність київської влади перед лицем наростання войовничої риторики і насильницьких акцій, що вживаються і планованих т.зв. добровольчими батальйонами та іншими екстремістами», - зазначено в заяві МЗС РФ.

Як відомо, у середу російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ. Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими. Після повідомлення ФСБ Путін звинуватив владу України у терорі і пообіцяв «не проходити повз». Крім того він заявив про те, що «не бачить сенсу у нормандських переговорах». 

Нагадаємо, в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що в окупованому Криму не затримували жодного співробітника української розвідки. Тим часом окупаційна влада Криму заявила про «негласне оголошення війни». Президент Петро Порошенко назвав фантазіями звинувачення Росії на адресу українських військових у підготовці терактів у Криму.

Раніше президент Петро Порошенко підвищив боєготовність військ на кордоні з Кримом та в зоні АТО, а також посилити охорону стратегічних об’єктів та об’єктів інфраструктури, щоб запобігти можливим терористичним атакам. Як повідомлялось, СБУ посилила заходи з недопущення терактів.