Лавров вже прямо погрожує Україні та Заходу помститися за «загибель російських військових»

Лавров вже прямо погрожує Україні та Заходу помститися за «загибель російських військових»
Фото snaua.info

Збиток, нанесений російській стороні, загибель російських військовослужбовців без наслідків не залишаться, - МЗС РФ

Міністерство закордонних справ РФ заявляє, що «збитки, завдані російській стороні, загибель російських військовослужбовців без наслідків не залишаться». Про це йдеться в заяві відомства, оприлюдненій у четвер увечері.

«Хотіли б також попередити як Київ, так і його зарубіжних кураторів, що збиток, нанесений російській стороні, загибель російських військовослужбовців без наслідків не залишаться», - йдеться у заяві.

Крім того, у відомстві РФ закликали західних партнерів, «чиїми стараннями багато в чому і утримується при владі нинішній режим в Києві, проявити розсудливість і домогтися, нарешті, від своїх українських підопічних припинення постійних провокацій і виконання своїх зобов'язань відповідно до Мінської домовленостями про політичне врегулювання в Україні».

«П.А.Порошенко постійно хизується «беззастережною підтримкою з боку США, НАТО і Євросоюзу» в «боротьбі за повернення анексованого Криму». Потурання цій риториці з боку Заходу безсумнівно зіграло негативну роль при прийнятті українським керівництвом злочинних рішень про організацію збройних провокацій в російському Криму. Якщо верховний головнокомандувач ЗСУ причетний до цих рішень, то він претендує на роль могильника мирного процесу. Якщо ж вони були прийняті без його відома - то це ще гірше. Серйозно непокоїть бездіяльність київської влади перед лицем наростання войовничої риторики і насильницьких акцій, що вживаються і планованих т.зв. добровольчими батальйонами та іншими екстремістами», - зазначено в заяві МЗС РФ.

Як відомо, у середу російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ. Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими. Після повідомлення ФСБ Путін звинуватив владу України у терорі і пообіцяв «не проходити повз». Крім того він заявив про те, що «не бачить сенсу у нормандських переговорах». 

Нагадаємо, в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що в окупованому Криму не затримували жодного співробітника української розвідки. Тим часом окупаційна влада Криму заявила про «негласне оголошення війни». Президент Петро Порошенко назвав фантазіями звинувачення Росії на адресу українських військових у підготовці терактів у Криму.

Раніше президент Петро Порошенко підвищив боєготовність військ на кордоні з Кримом та в зоні АТО, а також посилити охорону стратегічних об’єктів та об’єктів інфраструктури, щоб запобігти можливим терористичним атакам. Як повідомлялось, СБУ посилила заходи з недопущення терактів.


 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: