Лейбористська партія внесла низку поправок щодо можливого виходу Британії із ЄС

Очільник Лейбористської партії Джеремі Корбін

Лейбористи уточнили, що мова не йде про другий референдум щодо членства у ЄС

Головна опозиційна партія Великої Британії внесла на розгляд Палати громад поправку, яка має зобов’язати уряд дати парламенту час для розгляду і голосування опцій для попередження виходу із ЄС без угоди.Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Також мова йде про збереження Великої Британії в рамках митного союзу ЄС. Також запропоновані лейбористами поправки пропонують дати можливість народу проголосувати за кінцеву угоду щодо виходу із ЄС. 

Відповідні поправки підтримав очільник Лейбористської партії Джеремі Корбін, який є одним із їх співавторів. При цьому опозиція уточнила, що їх пропозиції не означають підтримку другого референдуму щодо членства.

Всього ж на сьогодні законодавці внесли 6 поправок до наявної угоди із ЄС. В тому числі парламентарі пропонують відкласти вихід із ЄС, провести другий референдум і взяти повний контроль над процесом переговорів із Брюсселем.

Нагадаємо, парламент Великої Британії не зміг проголосувати за відставку прем'єр-міністра Терези Мей після того, як напередодні не підтримав її план щодо виходу Британії із Євросоюзу.