Лейбористська партія внесла низку поправок щодо можливого виходу Британії із ЄС

Лейбористська партія внесла низку поправок щодо можливого виходу Британії із ЄС
Очільник Лейбористської партії Джеремі Корбін

Лейбористи уточнили, що мова не йде про другий референдум щодо членства у ЄС

Головна опозиційна партія Великої Британії внесла на розгляд Палати громад поправку, яка має зобов’язати уряд дати парламенту час для розгляду і голосування опцій для попередження виходу із ЄС без угоди.Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Також мова йде про збереження Великої Британії в рамках митного союзу ЄС. Також запропоновані лейбористами поправки пропонують дати можливість народу проголосувати за кінцеву угоду щодо виходу із ЄС. 

Відповідні поправки підтримав очільник Лейбористської партії Джеремі Корбін, який є одним із їх співавторів. При цьому опозиція уточнила, що їх пропозиції не означають підтримку другого референдуму щодо членства.

Всього ж на сьогодні законодавці внесли 6 поправок до наявної угоди із ЄС. В тому числі парламентарі пропонують відкласти вихід із ЄС, провести другий референдум і взяти повний контроль над процесом переговорів із Брюсселем.

Нагадаємо, парламент Великої Британії не зміг проголосувати за відставку прем'єр-міністра Терези Мей після того, як напередодні не підтримав її план щодо виходу Британії із Євросоюзу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: