Лікарка-дієтолог розповіла, які продукти харчування варто вживати для зміцнення імунітету
Оксана Скиталінська рекомендує вживати продукти, де є амінокислота лізин
Для зміцнення імунітету варто вживати продукти харчування, які містять нерозчинну та розчинну клітковину, інулін та лізин. Про це розповіла лікарка-дієтолог Оксана Скиталінська під час прес-конференції в прес-центрі «Главкома».
У товстому кишковику живуть мільйони мікроорганізмів, які допомагають нам захищати наш організм від запалень, від проникнення токсичних речовин, від онкозахворювань, канцерогенів .
«Для кишечника необхідно вживати таку групу продуктів – нерозчинна клітковина. Вона містяться у висівках всіх злакових, горіхи, капуста. Друга група продуктів - розчинна клітковина. Це малина, яблуко, відварений буряк, морські водорості. Це все утворює в кишечнику так званий гель, який поглинає в кишковику все токсичне», - говорить Скиталінська.
Нашому кишковику також потрібен інулін. Цієї речовини дуже багато в каві з цикорію. Інулін також може бути у топінамбурі. «Почистіть його і потріть в салат сирим. Висока температура є мікростресом для нашого організму. Тому вкрай необхідно вживати продукти, які місять інулін. Це зміцнює імунну систему», - продовжує дієтолог.
Окрім того лікарка – дієтолог рекомендує вживати продукти, де є амінокислота лізин. Ця амінокислота має сильну противірусну властивість. Лізин є у натуральному йогурті, вареній курятині, крупі амарант.
Також Оксана Скиталінська звертає увагу, що для здоров’я необхідний повноцінний сон. Під час сну відбувається відновлення пошкоджених генів, ДНК. Бажано лягати спати до 12 години. У цей час виділяється в організмі гормон мелатонін. Але він вимагає певних умов для своєї «праці». У кімнаті має бути абсолютно темно. Будь-яке світло заважатиме виділенню мелатоніну. Навіть, якщо на закриті повіки потрапляє світло, то це блокує синтез гормону. Можна одягати маску на очі.
Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції