Літаючи з Росії в Крим, громадяни України порушують закон, - Держприкордонслужба

Українські прикордонники

При перетині кордону на в'їзд в Україну такі громадяни можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу

Громадяни України, які літають в анексований Крим з російських аеропортів, порушують українське законодавство. Про це 9 червня в коментарі Крим.Реалії розповів спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

«Якщо у нас є підтвердження, що особа дійсно це зробила, при перетині кордону на в'їзд в Україну вона може бути притягнута до адміністративної відповідальності у вигляді сплати штрафу, але обмежити такого громадянина у праві в'їзду в Україну ми не маємо права», – заявив Слободян.

Нагадаємо, одеський виступ Ірини Білик ознаменувався конфліктом. За фактом сутичок з активістами поліція відкрила два кримінальні провадження.

Представники проукраїнських організацій висловлювали обурення тим, що з концертом в Одесі перебуває співачка, яка «має прихильність до окупаційної політики Кремля і 2015 року відвідувала окупований Крим, заїхавши з території Російської Федерації».

2015 року Назар Холодницький, який на той момент виконував обов’язки прокурора у прокуратурі Криму, що працює на материковій частині України (нині Назар Холодницький очолює Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру. – Ред.), повідомляв: Міністерство внутрішніх справ проводить перевірку щодо візиту Ірини Білик в анексований Росією Крим. «До нас надійшло звернення про притягнення громадянки Білик до відповідальності за незаконний перетин кордону», – заявив тоді Холодницький.

Білик після виступу в Одесі заявила: «Знаєте, моє серце, моя справа, життя і творчість чисті. Мені ні в чому собі дорікнути, що я щось не так зробила».