Луценко похвалився, як завадив компанії, пов'язаній із сином Януковича, присвоїти 320 млн грн держкоштів

Юрій Луценко

Кошти мала намір стягнути фірма-псевдоімпортер, пов'язана з сином екс-президента Олександром Януковичем

Прокуратура припинила державні збитки на 320 млн грн. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Зазначається, що дані кошти мала намір стягнути фірма-псевдоімпортер, пов'язана з сином екс-президента України Олександром Януковичем.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що в 2012 році переможцем тендеру на закупівлю за державні кошти товарів для обслуговування газотранспортної системи України стало підприємство, у якого були відсутні потужності для даної діяльності.

Прокуратура встановила, що ніяких зовнішньоекономічних відносин щодо закупівлі товарів у іноземного виробника псевдоімпортером у відкритих торгах не відбувалося, а нібито поставлений товар кордон України не перетинав, що свідчить про безтоварність проведених операцій. Також слідство встановило, що зазначене підприємство, яке незаконним способом намагається стягнути з держави майже 320 млн грн за нібито поставлений товар, зареєстрована на підставних осіб, діяльність яких пов'язують з оточенням колишнього керівництва держави, зокрема сином екс-президента України Олександром Януковичем.

«Враховуючи виявлені порушення, прокуратурою Київської області здійснено вступ у розгляд цієї справи і випереджаючи стягнення з бюджету майже 320 млн грн», - додала Сарган.