Луценко похвалився, як завадив компанії, пов'язаній із сином Януковича, присвоїти 320 млн грн держкоштів

Луценко похвалився, як завадив компанії, пов'язаній із сином Януковича, присвоїти 320 млн грн держкоштів
Юрій Луценко

Кошти мала намір стягнути фірма-псевдоімпортер, пов'язана з сином екс-президента Олександром Януковичем

Прокуратура припинила державні збитки на 320 млн грн. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Зазначається, що дані кошти мала намір стягнути фірма-псевдоімпортер, пов'язана з сином екс-президента України Олександром Януковичем.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що в 2012 році переможцем тендеру на закупівлю за державні кошти товарів для обслуговування газотранспортної системи України стало підприємство, у якого були відсутні потужності для даної діяльності.

Прокуратура встановила, що ніяких зовнішньоекономічних відносин щодо закупівлі товарів у іноземного виробника псевдоімпортером у відкритих торгах не відбувалося, а нібито поставлений товар кордон України не перетинав, що свідчить про безтоварність проведених операцій. Також слідство встановило, що зазначене підприємство, яке незаконним способом намагається стягнути з держави майже 320 млн грн за нібито поставлений товар, зареєстрована на підставних осіб, діяльність яких пов'язують з оточенням колишнього керівництва держави, зокрема сином екс-президента України Олександром Януковичем.

«Враховуючи виявлені порушення, прокуратурою Київської області здійснено вступ у розгляд цієї справи і випереджаючи стягнення з бюджету майже 320 млн грн», - додала Сарган.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: