Маккейн закликав США надати Україні летальну зброю та посилити санкції проти РФ

Сенатор Джон Маккейн 

За словами сенатора, США мають продовжувати допомагати своїм союзникам

Американський сенатор-республіканець Джон Маккейн вважає, що Конгрес повинен ухвалити жорсткий законопроект щодо посилення санкцій стосовно РФ, щоб президент Росії Володимир Путін заплатив за агресію щодо США та України.

Промову Маккейна в Сенаті США опублікував у Facebook Chastime.

«Нам потрібно почати відповідати на акти агресії, уже здійснені Росією. От чому так важливо, щоб Палата представників просунула сильний законопроект щодо антиросійських санкцій, який уже затвердив Сенат у співвідношенні 98 проти двох. Путіну вже давно пора заплатити чималу ціну за свій напад на американську демократію», – зазначив він.

Сенатор додав, що США повинні розробити чітку політику щодо реакції на будь-яку агресію в майбутньому з використанням «американських дипломатичних, військових, розвідувальних і економічних способів».

«Ми повинні продовжувати відновлювати звичайне військове стримування в Європі», – підкреслив він.

За словами Маккейна, США мають посилити можливості свого угруповання в Європі і продовжувати допомагати своїм союзникам.

«Зокрема ми повинні надати Україні оборонну летальну зброю, якої вона потребує і на яку вона заслуговує. Ми повинні залишити відкритими двері в НАТО для тих країн, які готові робити все необхідне для приєднання до Альянсу», – підсумував сенатор.

Нагадаємо, американський сенатор-республіканець Джон Маккейн переконаний, що дії російського керівництва становлять більшу загрозу глобальній безпеці, ніж злочини терористичного угруповання «Ісламська держава».