Маск відправив інженерів SpaceX до Таїланду рятувати дітей у печері

Інженери компаній SpaceX та Boring Co спробують допомогти витягнути дітей

Інженери американської компанії SpaceX та Boring Co, засновником яких є Ілон Маск, вилетіли до Таїланду для допомоги в порятунку дітей із затопленої печери.

Про це Маск повідомив у Twitter.

За його словами, на місці вони зможуть краще зорієнтуватися, як саме можна допомогти.

«Інженери SpaceX та Boring Co відправляються в Таїланд, аби побачити, чи ми можемо бути корисними владі. Напевно, там є багато складностей, які важко оцінити, не будучи там особисто», — написав Маск.

Маск також запропонував спробувати витягнути дітей з печери, протягнувши до них надуту повітрям нейлонову трубу.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Раніше повідомлялося. що представники глави компанії Tesla Inc. Ілона Маска ведуть переговори із владою Таїланду, щоб допомогти врятувати членів дитячої футбольної команди та її тренера, заблокованих у печері.

Із цією метою можуть задіяти навігаційне обладнання компанії Space Exploration Technologies Corp., а також водовідкачувальні системи компанії Boring Co. або потужні акумулятори Tesla Powerwalls.

Нагадаємо, у Таїланді знайшли живими 12 підлітків, які разом зі своїм футбольним тренером раніше пропали в печерному комплексі.

За інформацією рятувальників, вони вже відкачали близько 40% води з печери, звільнивши 1,5 кілометри шляху, але це не дозволяє визволити дітей.

Губернатор провінції Чіанг Рай зауважив, що рятувальникам треба відкачувати воду швидше, бо в суботу, 7 липня, очікується початок сезону злив, через що печеру знову затопить. Якщо дітей не встигнуть звільнити до суботи, то вони можуть залишитися там «на місяці».