Маск відправив інженерів SpaceX до Таїланду рятувати дітей у печері

Маск відправив інженерів SpaceX до Таїланду рятувати дітей у печері

Інженери компаній SpaceX та Boring Co спробують допомогти витягнути дітей

Інженери американської компанії SpaceX та Boring Co, засновником яких є Ілон Маск, вилетіли до Таїланду для допомоги в порятунку дітей із затопленої печери.

Про це Маск повідомив у Twitter.

За його словами, на місці вони зможуть краще зорієнтуватися, як саме можна допомогти.

«Інженери SpaceX та Boring Co відправляються в Таїланд, аби побачити, чи ми можемо бути корисними владі. Напевно, там є багато складностей, які важко оцінити, не будучи там особисто», — написав Маск.

Маск також запропонував спробувати витягнути дітей з печери, протягнувши до них надуту повітрям нейлонову трубу.

Раніше повідомлялося. що представники глави компанії Tesla Inc. Ілона Маска ведуть переговори із владою Таїланду, щоб допомогти врятувати членів дитячої футбольної команди та її тренера, заблокованих у печері.

Із цією метою можуть задіяти навігаційне обладнання компанії Space Exploration Technologies Corp., а також водовідкачувальні системи компанії Boring Co. або потужні акумулятори Tesla Powerwalls.

Нагадаємо, у Таїланді знайшли живими 12 підлітків, які разом зі своїм футбольним тренером раніше пропали в печерному комплексі.

За інформацією рятувальників, вони вже відкачали близько 40% води з печери, звільнивши 1,5 кілометри шляху, але це не дозволяє визволити дітей.

Губернатор провінції Чіанг Рай зауважив, що рятувальникам треба відкачувати воду швидше, бо в суботу, 7 липня, очікується початок сезону злив, через що печеру знову затопить. Якщо дітей не встигнуть звільнити до суботи, то вони можуть залишитися там «на місяці».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: