Медобладнання від фондів молодіжної ініціативи «Надія» та Дениса Парамонова рятує життя захисників

Два нові, сучасні апарати штучної вентиляції легенів передали в Обласну клінічну лікарню імені Мечникова, ще один – у Дніпропетровську лікарню швидкої допомоги
фото: paramonovfund.com.ua

Завдяки БФ молодіжної ініціативи «Надія» та Фонду Дениса Парамонова лікарні на Сході отримали надсучасне обладнання

Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» спільно з Фондом Дениса Парамонова забезпечують лікарні необхідним на території усієї країни, але особлива увага приділяється прифронтовим медзакладам. Це дає змогу врятувати ще більше життів. Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Фонд Дениса Парамонова.

Лише за останній місяць десять портативних апаратів для непрямого масажу серця Easy Pulse Schiller (Швейцарія) придбано і передано у шпиталі Харківщини та Донеччини. З їх допомогою медики, як в стаціонарах, так і у польових умовах, можуть швидко та ефективно проводити серцево-легеневу реанімацію.

фото: paramonovfund.com.ua

На запит військових медиків фонд «Надія» з Фондом Дениса Парамонова обладнали на Донеччині три кабінети гастроскопії Fuji (Японія), в яких рятують від кровотеч шлунка, кишківника.

«Операційний гастроскоп, який ми отримали від благодійних фондів – це останнє слово у новітній ендоскопії. З допомогою цього обладнання ми можемо надавати невідкладну ендоскопічну допомогу та зупиняти кровотечі у солдата після кульових та уламкових поранень», – розповідає Андрій Безручко, військовий хірург та ендоскопіст.

Також, за сприяння благодійників, у лікарнях Донеччини, наближених до лінії зіткнення, працюють три апарати Prismaflex. Це обладнання використовується не лише для проведення гемодіалізу, а й, завдяки функції ультрафільтрації крові, ним рятують кінцівки з посттурнікетним синдромом. Те, що вдається не лише зберегти хлопцям життя, а й вберегти їх від ампутацій, лікарі називають справжнім дивом.

«Сьогодні ми усі разом працюємо заради забезпечення медиків усім необхідним для порятунку якомога більшої кількості життів, – зазначає меценат Денис Парамонов. – Наш фонд разом з партнерами подекуди робить неможливе, щоб знайти те чи інше медичне обладнання. Часто його потрібно чекати досить довго, адже надходить воно з інших країн. Але ми не зупиняємося на досягнутому, а тому й надалі будемо допомагати вітчизняним лікарям».

фото: paramonovfund.com.ua

«Від запиту військових медиків до моменту передачі обладнання проходять лічені тижні, інколи – дні. Ми розуміємо, що кожен день очікування може коштувати життя захисника та захисниці, тому докладаємо зусиль, або доставляти обладнання швидко і саме туди, де воно найбільше потрібне», – розповів Євген Хмара, амбасадор БФ молодіжної ініціативи «Надія».

Два нові, сучасні апарати штучної вентиляції легенів передали в Обласну клінічну лікарню імені Мечникова, ще один – у Дніпропетровську лікарню швидкої допомоги. Також у лікарні на Сході волонтери доставили Аналізатор газів крові (Siemens Heathcare, Австрія) та ультразвуковий датчик. Гуманітарну місію фонду «Надія» та фонду Дениса Парамонова із забезпечення прифронтових шпиталів обладнанням підтримують партнери: ТОВ «Будхаусгрупп», компанії «Медирент», «Біосфера», «Епіцентр», «Катіон-Інвест», Harwind, ТОВ «Укрдонінвест», ТОВ «Югекотоп» і Борис Козирь, Андрій Мілованов, Медична компанія «Емпіріка», ГО «Ротарі Клуб Україна Єдність».

«Наші хлопці, які на передовій, завжди говорять: кожен має виконувати свою місію, і тоді ми прийдемо до миру та перемоги. Наша місія – допомагати лікарям рятувати життя. Тому я особисто з благодійниками їздимо на Схід і передаємо критичне обладнання, якого немає на фронті, у шпиталях, у наших лікарнях та медичних інститутах. Кожен такий візит – це не лише піклування про поранених, це і колосальна підтримка для медиків, які працюють у дуже непростих умовах. Допомагати їм рятувати життя – це наша місія і наша задача під час війни», – резюмував Валерій Дубіль, перший заступник голови Комітету ВРУ з питань здоровʼя нації.

Читайте також: Tesla за донат: Фонд Дениса Парамонова віддає автівку на благодійність