Медведчук назвав маніпуляцією заяву віце-прем'єра про Волинську трагедію

На його думку, подібні заяви не сприяють зміцненню українсько-польських відносин

Голова «Українського вибору» Віктор Медведчук прокоментував заяву віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе, за словами якої, київська влада готова принести Польщі вибачення за Волинську різанину, якщо будуть надані докази, що очільник Української ПовстанськоїАрмії (УПА) Роман Шухевич дійсно «зробив щось погане».
«Такі цинічні маніпуляції українського віце-прем'єра, який називає масове вбивство мирних жителів «чимось поганим», лише підкреслюють неадекватність її позиції. Подібні заяви ніяк не сприяють зміцненню українсько-польських відносин. Тим більше, що вибачення вже були принесені на найвищому рівні. Я можу говорити про це з повною впевненістю, тому що представляв українську сторону в Консультаційному комітеті президентів України та Республіки Польща (представником Польщі був Марек Сівець - глава Бюро національної безпеки)», - заявив Медведчук.
Він нагадав, як 2003 року Леонід Кучма і Олександр Квасьнєвський прийняли спільну заяву «Про примирення в 60-ту річницю трагічних подій на Волині», яку озвучили під час церемонії відкриття на Волині, в селі Павлівка (стара назва - Порицьк), пам'ятника українсько-польському примиренню «Пам'ять - Скорбота - Єднання».
«Нехай прощення - дароване й отримане - розіллється, немов цілющий бальзам, в кожному серці» - ці слова почули і прийняли десятки мільйонів українців і поляків», - зазначив Медведчук.
На його думку, в справі примирення між Україною та Польщею наша країна сьогодні змушена «покластися на мудрість польських партнерів, які добре розуміють, що з себе представляють окремі безграмотні представники влади, нав'язані Україні зовнішніми силами, і які своїми діями завдають величезної шкоди інтересам наших країн».