Медведчук розкрив маніпуляції влади з тарифами

antikor.com.ua

Медведчук назвав парадоксальною ситуацію, за якої в Україні достатньо газу власного видобутку, але населення має платити за нього за ціною імпорту

У демократичній державі мирні зібрання та акції є інструментом відстоювання громадянами своїх інтересів, однак в Україні, де влада впродовж багатьох років відмовлялася і, як і раніше, відмовляється чути думку своїх громадян, мирні протестні акції залишаються чи не єдиним способом, що дозволяє громадянам відстоювати свої конституційні права. Про це в своєму блозі пише лідер руху «Український вибір - Право народу» Віктор Медведчук. Він нагадав, що 6 липня українці вийшли на марш протесту, щоб висловити свою незгоду з підвищенням тарифів.

«Люди втомилися від безправ'я і безвиході, від свавілля чиновників, що встановлюють нічим не обґрунтовані тарифи. За підрахунками економістів «Українського вибору», за 2014 -2016 роки ціни на газ зросли в 9,5 (!) разів. В рази зросли ціни на електрику, водопостачання, опалення. Однак питання, як формуються ціни на енергоносії, було і залишається таємницею, покритою мороком», - підкреслив Медведчук.

Він назвав парадоксальною ситуацію, за якої в Україні достатньо газу власного видобутку, але населення має платити за нього за ціною імпорту. «При цьому влада намагається переконати народ, що таким чином можна позбутися корупційної складової. Це нахабна і цинічна брехня! За майже два з половиною роки правління євроінтеграторів корупція ... метастазами розповзлася по всіх інстанціях, намертво закріпившись і в приватних компаніях, і в державних структурах», - констатує політик.

При цьому пояснення влади, згідно з яким «Бідні не повинні платити за багатих!» Медведчук вважає «справжнісінькою маніпуляцією». «Для того, щоб бідні не платили за багатих, досить було б прив'язати ціну на газ для населення до обсягів його споживання. Ті, хто більше споживає, повинні платити за вищою ціною. Ясно і прозоро. Це виключить будь-яку можливість корупційних дій, в тому числі і в питанні нарахування субсидій. Але саме прозорості та транспарентності (а це теж європейські стандарти) панічно бояться у владі», - впевнений Віктор Медведчук.