Медведчук звинуватив представників МЗС України в непрофесіоналізмі

«Демарші українського зовнішньополітичного відомства давно зародили сумніви в професіоналізмі деяких його представників»

Лідер руху «Український вибір - Право народу» Віктор Медведчук вважає, що демарші українського МЗС в міжнародному середовищі давно зародили сумніви в професіоналізмі деяких його представників.
Медведчук дав оцінку невдоволенню і обуренню офіційного Києва позицією західних партнерів і представників міжнародних інституцій.
«10 червня в МЗС висловили обурення тим, що ООН ніяк не відреагувала на заклики розмістити на Донбасі миротворчу місію. Невдоволення у представників української влади викликало і рішення сенату Франції про пом'якшення санкцій щодо Росії. Однак найбільш резонансною стала реакція Києва на заяву Генерального секретаря ООН на Петербурзькому міжнародному економічному форумі про важливу роль Росії у вирішенні світових проблем», - нагадав він.
При цьому Медведчук зазначив, що насправді Генеральний секретар в своєму виступі про ситуацію на Донбасі нічого не говорив, в зв'язку з чим в ООН заявили, що не мають наміру відмовлятися від слів свого Генсека і порекомендували українському МЗС ознайомитися з повною промовою Пан Гі Муна.
«Демарші українського зовнішньополітичного відомства давно зародили сумніви в професіоналізмі деяких його представників. Однак непрофесіоналізм і некомпетентність дипломатичної служби - це півбіди. Біда в тому, що дії всієї нинішньої команди євроінтеграторів можуть призвести не тільки до падіння міжнародного іміджу країни, а й до економічної кризи і зубожіння народу. В результаті чого все більше українців переконані, що країна йде в неправильному напрямку», - робить висновок Медведчук.