«Метінвест» Ахметова передав ЗСУ засоби радіоелектронної боротьби

Допомога на фронт поступає від «Метінвесту» системно та дуже виручає захисників на полі бою
фото: «Метінвест»

Купол РЕБ від «Метінвесту» Ахметова допомагатиме бійцям на Авдіївському напрямку

Наразі найгарячіші бої відбуваються на Авдіївському напрямку. Щоб допомогти українським захисникам заплутати ворога, «Метінвест», в межах мілітарної ініціативи «Сталевий Фронт Ріната Ахметова» передав на Авдіївський напрямок купол радіоелектронної боротьби. І інші девайси, накшталт біноклів та екофлоу.

«Авдіївський напрямок для нас важливий. Зараз ми вивезли всіх людей з АКХЗ, всіх працівників – вони знаходяться у безпечних містах, компанія повністю забезпечує їх всім необхідним. І ми розуміємо, що треба надавати максимальну допомогу оборонцям, які знаходяться на цьому напрямку, щоб вони відстояли місто. І щоб у них було максимум засобів для ведення бойових дій», – зазначив операційний директор «Метінвесту» Олександр Мироненко.

Допомога на фронт поступає від «Метінвесту» системно та дуже виручає захисників на полі бою.

«Ми боронимо Авдіївку вже 18 місяців, і весь цей час «Метінвест» поруч – чи не кожного тижня ми отримуємо від компанії дуже важливу допомогу. Цього разу нам привезли засоби радіоелектронної боротьби. На передовій такий купол – незамінна річ, яка дуже допомагає хлопцям. Саме він допомагає змінювати частоти, діапазони та збиває з курсу дрони, які летять на наші позиції постійно», – розповів начальник ППО 110-ї окремої механізованої бригади на псевдо «Арфа».

Днями майже батальйон окупантів зайшов у Красногорівку, ще дві роти рухалися у бік Авдіївського коксохімічного заводу. Ворог намагався штурмувати, але наші військові вдало відбили їх атаки. У Сил Оборони України настрій рішучий – Авдіївку мають намір захищати до останнього.

Нагадаємо, «Сталевий фронт Ріната Ахметова» – це мілітарна ініціатива бізнесмена та його підприємств, спрямована на всебічну допомогу ЗСУ: закупівлі техніки та авто, власне виробництво бронежилетів, сталевих укриттів тощо. Загальна сума, яку спрямував Рінат Ахметова на ЗСУ, наразі перевищила 6,7 млрд грн.