Міністр фінансів пропонує подумати, бо Євробачення коштує мільярд доларів

 Данилюк натякнув, що Україна може передати права на проведення конкурсу.

Міністр фінансів Олександр Данилюк закликав тверезо оцінити можливості і вигоди Євробачення і нагадув, що проект повинен бути фінансово обґрунтованим. Про це Данилюк написав у сврєму блозі на «Економічній правді».

«Євробачення - недешевий захід. У 2005 році витрати України на проведення конкурсу в Києві сягнули 11 млн дол. Відтоді середній розмір витрат виріс у рази. Наприклад, для Швеції конкурс коштував близько 1 млрд грн - 43 млн дол. Економісти не можуть дати одностайну відповідь на запитання, наскільки виправдані ці витрати», -  написав Данилюк.

Міністр зазначив, що через специфіку своєї роботи повинен думати про бюджет.

«Я закликаю тверезо оцінити можливості і вигоди Євробачення і нагадую, що проект повинен бути фінансово обґрунтованим. 1 мільярд гривень - це величезна сума. Зрештою, світ знає п'ять прикладів передавання права на проведення конкурсу. Наприклад, Франція у 1960 році передала його Британії. Якщо ж ми вирішуємо проводити конкурс, то повинні чітко сформулювати для себе, чому ми це робимо, і яка користь від цього для держави», - наголосив Данилюк.