Міністр фінансів пропонує подумати, бо Євробачення коштує мільярд доларів

Міністр фінансів пропонує подумати, бо Євробачення коштує мільярд доларів

 Данилюк натякнув, що Україна може передати права на проведення конкурсу.

Міністр фінансів Олександр Данилюк закликав тверезо оцінити можливості і вигоди Євробачення і нагадув, що проект повинен бути фінансово обґрунтованим. Про це Данилюк написав у сврєму блозі на «Економічній правді».

«Євробачення - недешевий захід. У 2005 році витрати України на проведення конкурсу в Києві сягнули 11 млн дол. Відтоді середній розмір витрат виріс у рази. Наприклад, для Швеції конкурс коштував близько 1 млрд грн - 43 млн дол. Економісти не можуть дати одностайну відповідь на запитання, наскільки виправдані ці витрати», -  написав Данилюк.

Міністр зазначив, що через специфіку своєї роботи повинен думати про бюджет.

«Я закликаю тверезо оцінити можливості і вигоди Євробачення і нагадую, що проект повинен бути фінансово обґрунтованим. 1 мільярд гривень - це величезна сума. Зрештою, світ знає п'ять прикладів передавання права на проведення конкурсу. Наприклад, Франція у 1960 році передала його Британії. Якщо ж ми вирішуємо проводити конкурс, то повинні чітко сформулювати для себе, чому ми це робимо, і яка користь від цього для держави», - наголосив Данилюк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: