Місія ОБСЄ зафіксувала на Донбасі майже сотню вибухів за день

Спостерігач ОБСЄ

Переважна більшість вибухів відбулася на Донеччині

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) зафіксувала 60 вибухів в Донецькій області та 39 - у Луганській у четвер, 5 жовтня.

Про це йдеться у звіті місії.

Зазначається, що спостерігачі сприяла передачі можливих останків загиблих внаслідок катастрофи літака Boeing-777 Malaysia Airlines рейсу МН17 в липні 2014 року в Донецькій області.

Спостерігачі місії продовжили стежити за районами розмежування сил і засобів у Станиці Луганській, Золотого та Петровського (всі - Луганська область), доступ місії залишався обмеженим у всіх троьх районах розмежування.

Також СММ чула два вибухи в 400 м від пункту пропуску «Новотроїцьке» у Донецькій області.

Крім того, місія сприяла і контролювала ремонт і технічне обслуговування необхідної інфраструктури в Новозвановке, Бахмуті і Миколаївці (всі - Донецька область), Щастя і Золотом (обидва - Луганська область).

Як повідомляли в місії ОБСЄ, найбільше порушень режиму припинення вогню на Донбасі відбувається у районах на південний захід, південь і південний схід від Світлодарська, районах на схід і північний схід від Маріуполя та трикутнику Авдіївка–Ясинувата–Донецький аеропорт.

Нагадаємо, 5 жовтня бойовики гатили в напрямку КПВВ «Новотроїцьке», де знаходився патруль ОБСЄ.

Також в зоні АТО почастішали випадки застосування з боку бойовиків безпілотних літальних апаратів, що є прямим порушення Мінських домовленостей.