Місія ОБСЄ зафіксувала на Донбасі майже сотню вибухів за день

Місія ОБСЄ зафіксувала на Донбасі майже сотню вибухів за день
Спостерігач ОБСЄ

Переважна більшість вибухів відбулася на Донеччині

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) зафіксувала 60 вибухів в Донецькій області та 39 - у Луганській у четвер, 5 жовтня.

Про це йдеться у звіті місії.

Зазначається, що спостерігачі сприяла передачі можливих останків загиблих внаслідок катастрофи літака Boeing-777 Malaysia Airlines рейсу МН17 в липні 2014 року в Донецькій області.

Спостерігачі місії продовжили стежити за районами розмежування сил і засобів у Станиці Луганській, Золотого та Петровського (всі - Луганська область), доступ місії залишався обмеженим у всіх троьх районах розмежування.

Також СММ чула два вибухи в 400 м від пункту пропуску «Новотроїцьке» у Донецькій області.

Крім того, місія сприяла і контролювала ремонт і технічне обслуговування необхідної інфраструктури в Новозвановке, Бахмуті і Миколаївці (всі - Донецька область), Щастя і Золотом (обидва - Луганська область).

Як повідомляли в місії ОБСЄ, найбільше порушень режиму припинення вогню на Донбасі відбувається у районах на південний захід, південь і південний схід від Світлодарська, районах на схід і північний схід від Маріуполя та трикутнику Авдіївка–Ясинувата–Донецький аеропорт.

Нагадаємо, 5 жовтня бойовики гатили в напрямку КПВВ «Новотроїцьке», де знаходився патруль ОБСЄ.

Також в зоні АТО почастішали випадки застосування з боку бойовиків безпілотних літальних апаратів, що є прямим порушення Мінських домовленостей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: