Місія Папи Римського передала постраждалим на Донбасі 15 млн євро

5 млн євро Папа Франциск надав зі свої власних фондів

Акція була проведена для того, щоб українці «не почували себе самотніми та залишеними»

Гуманітарна ініціатива Папи Римського в Україні надала фінансову допомогу постраждалим внаслідок військових дій на Донбасі на суму більше 15 млн євро.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За словами апостольського нунція в Україні, архієпископа Клаудія Гуджеротті, дана акція була проведена для того, щоб українці не почували себе самотніми та залишеними.

«Вона (акція - ред.) була спрямована на тих, хто є жертвами війни на сході, на ті сфери, в яких люди просто виживали», - сказав Гуджеротті.

Він розповів, що в акції, за закликом Папи, взяли участь католицькі церкви Європи, які провели збір пожертв.

«Результат був дуже щедрим: понад 11 млн євро, до яких Папа Римський додав ще 5 млн зі своїх особистих фондів», - сказав архієпископ.

Зазначається, що із зібраних коштів 6,2 млн євро направили на забезпечення теплом будинків і соціальних об'єктів на Донбасі.

«Встановили твердопаливні котли, утеплили будівлі, відновили житла. Такого роду допомогу надали 107 тис. жителів Донбасу», - розповів еписком-помічник Львівської архідієцезії Римо-Католицької церкви в Україні Едуард Кава.

Крім того, 2,4 млн євро пішли на медичне забезпечення 440 тис. постраждалих, 5,7 млн євро - на забезпечення товарами продовольства і гігієни.

До слова, раніше біограф Папи Римського пояснив його позицію про отримання Томосу Україною.