Біограф Папи Римського пояснив його позицію про отримання Томосу Україною

Біограф Папи Римського пояснив його позицію про отримання Томосу Україною
Швейцарський журналіст, письменник, біограф папи Франциска Арно Беда
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Арно Беда розповів, на чий бік стане Папа Франциск у суперечці про отримання Томосу Україною

Папа Римський Франциск - людина миру, і тому хоче, щоб усі суперечки вирішувалися здоровим міркуванням, тобто, через аналіз фактів і доброї волі усіх сторін. Про це в інтервю виданню «Гордон» розповів швейцарський журналіст і біограф Папи Римського Арно Беда.

За словами письменника,  Папа Франциск дуже любить Україну. В одній з останніх промов він говорив про «улюблену Україну». Його вчителем був український священик Степан Чміль, а також Папа встає і лягає, молячись на ікону, що йому свого часу подарував український архієпископ Святослав Шевчук.

«Папа також відчуває і щиру симпатію до церкви в Україні, але ви не почуєте його думок і не побачите, що він стає на бік того чи іншого табору», - стверджує Арно Беда.

Він додав, що у будь-якому протистоянні Папа Римський буде на боці миру.

Вселенський патріархат може ухвалити рішення про надання автокефалії Українській помісній церкві на синоді 9-11 жовтня.

Раніше предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет розповів, що Томос, тобто указ Вселенського Патріарха щодо надання автокефалії Українській православній церкві, отримає новий глава УПЦ, якого оберуть на Об'єднавчому соборі.

Нагадаємо, намісник Успенської Києво-Печерської лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло (Лебідь) заявив, що Російська православна церква має дві гілки, одна з яких в Україні, і мала б називатися Російською православною церквою в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: