Московський суд заочно заарештував Євгена Карася

За даними російського слідства, Карась, зокрема, вчинив наругу над прапором Росії

Лідеру організації С14 Євгену Карасю заочно пред'явлено звинувачення за ч. 2 ст. 360 КК РФ і за ст. 329 КК РФ

Басманний суд Москви у вівторок заочно заарештував українця Євгена Карася (лідера організації С14. - ред.) у справі про напад на посольство Росії в Києві 17 вересня 2016 року.

Про це ТАСС повідомили в прес-службі суду.

«Суд задовольнив клопотання слідчих органів і обрав стосовно Є.Карася запобіжний захід у вигляді взяття під варту заочно», - сказала прес-секретар суду Юнона Царьова.

Карасю заочно пред'явлено звинувачення за ч. 2 ст. 360 КК РФ («Напад на осіб чи установи, які користуються міжнародним захистом») і за ст. 329 КК РФ («Наруга над Державним гербом Російської Федерації або Державним прапором Російської Федерації»).

За даними російського слідства, в ніч з 16 на 17 вересня 2016 року до посольства РФ в Києві «прибула організована група осіб, які брали участь в акції проти проведення виборів депутатів до Держдуми на території України».

«У їх числі були представники праворадикальних громадських організацій та об'єднань. Нападники закидали територію дипломатичного представництва димовими шашками і направили в будівлю посольства залпи з батареї салютів. В результаті майну РФ було завдано матеріальної шкоди», - говориться у повідомленні.

«У день виборів в Росії, 18 вересня 2016 року, представники праворадикальних громадських організацій України знову прийшли до посольства РФ в Києві. Вони блокували вхід в установу, не даючи можливості російським громадянам, які бажали проголосувати, пройти на територію посольства. Крім того, вони публічно спалили принесений з собою прапор Росії. Як вважає слідство, ці злочини були скоєні радикалами з метою ускладнення міжнародних відносин між Україною і Росією», - додається у повідомленні.