Московський суд заочно заарештував Євгена Карася

Московський суд заочно заарештував Євгена Карася

За даними російського слідства, Карась, зокрема, вчинив наругу над прапором Росії

Лідеру організації С14 Євгену Карасю заочно пред'явлено звинувачення за ч. 2 ст. 360 КК РФ і за ст. 329 КК РФ

Басманний суд Москви у вівторок заочно заарештував українця Євгена Карася (лідера організації С14. - ред.) у справі про напад на посольство Росії в Києві 17 вересня 2016 року.

Про це ТАСС повідомили в прес-службі суду.

«Суд задовольнив клопотання слідчих органів і обрав стосовно Є.Карася запобіжний захід у вигляді взяття під варту заочно», - сказала прес-секретар суду Юнона Царьова.

Карасю заочно пред'явлено звинувачення за ч. 2 ст. 360 КК РФ («Напад на осіб чи установи, які користуються міжнародним захистом») і за ст. 329 КК РФ («Наруга над Державним гербом Російської Федерації або Державним прапором Російської Федерації»).

За даними російського слідства, в ніч з 16 на 17 вересня 2016 року до посольства РФ в Києві «прибула організована група осіб, які брали участь в акції проти проведення виборів депутатів до Держдуми на території України».

«У їх числі були представники праворадикальних громадських організацій та об'єднань. Нападники закидали територію дипломатичного представництва димовими шашками і направили в будівлю посольства залпи з батареї салютів. В результаті майну РФ було завдано матеріальної шкоди», - говориться у повідомленні.

«У день виборів в Росії, 18 вересня 2016 року, представники праворадикальних громадських організацій України знову прийшли до посольства РФ в Києві. Вони блокували вхід в установу, не даючи можливості російським громадянам, які бажали проголосувати, пройти на територію посольства. Крім того, вони публічно спалили принесений з собою прапор Росії. Як вважає слідство, ці злочини були скоєні радикалами з метою ускладнення міжнародних відносин між Україною і Росією», - додається у повідомленні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: