МОЗ спростить порядок встановлення інвалідності

МОЗ максимально спростить порядок встановлення інвалідності

Організація роботи медико-соціальної експертної комісії має бути оптимізована, зазначила заступниця міністра охорони здоров’я

Порядок встановлення інвалідності в Україні є неврегульованим та викликає багато запитань.

Про це зазначила заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.

Вона наголосила, що організація роботи МСЕКу має бути оптимізована, а сама процедура максимально спрощена.

«Під час робочого візиту до медичних закладів у Хмельницькому, Тернополі та Львові, гостро постало питання щодо спрощення порядку встановлення інвалідності. Наразі вже дано доручення департаменту реалізації політики щодо врегулювання цього питання та організації роботи МСЕКу», — зазначила Микичак.

Заступниця міністра зауважила також, що в регіонах існує чимало питань, які потребують опрацювання та швидкого вирішення. Окрім недофінансування медичних закладів, важливими є також питання освітнього компоненту.

За її словами, робота провідних освітніх закладів в програмі медичних гарантій жодним чином не підтримується.

«За результатами кожного візиту до областей, команда МОЗ спілкується зі всіма учасниками процесу. Ми опрацьовуємо ті чи інші зауваження і побажання, аби спростити та покращити певні процеси», – відзначила Микичак.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначав, що МОЗ наразі виправляє помилки старої реформи і будує нові зміни таким чином, щоб від них виграли як медики, так і пацієнти.

Як повідомлялося, глава МОЗ вважає, що медреформа Супрун не адаптована до українських реалій.

Як відомо, колишня міністерка охорони здоров’я Уляна Супрун вважає, що не можна зробити справжню трансформацію системи охорони здоров’я, коли влада прагне виключно подобатись.

До слова, головний лікар Іллінецької центральної районної лікарні, що на Вінниччині, звернувся до президента Володимира Зеленського із закликом не згортати медичну реформу в Україні.