Супрун про зрив реформи: медикам – зрівнялівку і рабство, пацієнтам – страждання і смерть

Супрун про зрив реформи: медикам – зрівнялівку і рабство, пацієнтам – страждання і смерть
Уляна Супрун заявила, що не можна трансформувати рівень медичної допомоги у лікарнях та поліклініках, коли ти дивишся на медиків як на електорат

Зеленський, Радуцький, і Максим Степанов захищають виключно власні політичні інтереси та статус-кво давно діючих в регіонах медичних еліт й фармацевтичної мафії, - ексміністерка

Колишня міністерка охорони здоров’я Уляна Супрун вважає, що не можна зробити справжню трансформацію системи охорони здоров’я, коли влада прагне виключно подобатись. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Супрун наголосила, що «не можна трансформувати рівень медичної допомоги у лікарнях та поліклініках, коли ти дивишся на медиків як на електорат - потенційний ризик для місцевих виборів восени».

«Сьогодні і Зеленський, і Радуцький, і Максим Степанов захищають виключно власні політичні інтереси та статус-кво давно діючих в регіонах медичних еліт й фармацевтичної мафії», - написала ексміністерка.

Супрун закликала українців подорослішати, вимкнути телевізор і зрозуміти наслідки власних рішень.

«Медикам –– зрівнялівку і рабство, пацієнтам –– страх, страждання і смерть, Зеленському і ко –– закордонні клініки та високі рейтинги», - зазначила ексурядовець.

Нагадаємо, в середині березня колишню міністерку Уляну Cупрун не пустили на поріг парламенту. Вона не змогла потрапити на засідання комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, де мало обговорюватися скасування медреформи. 

Раніше повідомлялось, що Міністерство охорони здоров’я ініціює підвищення заробітних плат медичних працівників. Підвищення буде у розмірі до 50% і потребуватиме додатково 11 млрд грн з державного бюджету.

Зазначимо, що з 1 червня Міністерство охорони здоров'я запровадить нову систему фінансування лікареньЗа словами Степанова, дефіцит фінансування наразі є майже в тисячі лікарнях країни.

Читайте також: 



Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: