Мустафа Найєм через чотири роки знов усіх кличе на Майдан

Мустафа Найєм

Депутат анонсував «початок мобілізації» на Всеукраїнську акцію

Нардеп від БПП Мустафа Найєм повідомив, що 20 вересня о 14:15 на Майдані Незалежності буде оголошено «про початок мобілізації» на Всеукраїнську акцію на підтримку великої політичної реформи - зміни виборчих правил, обмеження депутатської недоторканності і створення антикорупційного суду.

Про це Найєм написав на сторінці у Facebook.

Сама акція відбудеться 17 жовтня у Києві і всіх обласних центрах України.

«Обмеження недоторканності народних депутатів (законопроект No 6773), з одного боку, дозволить притягати їх до кримінальної відповідальності на загальних підставах, з іншого - збереже індемнітет - відсутність можливості переслідування за наслідками їх політичної позиції та висловлювань», - написав депутат.

Також, за його словами, зміна виборчих правил передбачає скасування змішаної виборчої системи, створеної в 2011 році в інтересах режиму Януковича, і запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими регіональними списками.

«Для цього необхідно невідкладно ухвалити законопроект No 1068-2. Це важлива частина Коаліційної Угоди, міжнародне зобов’язання України та передвиборча обіцянка Президента Порошенка, що є запорукою якісного оновлення політичної еліти України», - зазначив він.

Крім того, Найєм заявив, що про необхідність створення антикорупційного суду свідчать десятки переданих в Солом'янський суд корупційних справ щодо політиків топ-рівня, які чинні судді «не можуть неупереджено розглядати».

Як відомо, 21 листопада 2013 року Найєм зробив запис у Facebook із закликом прийти на Майдан, що, за версією певних політичних експертів, і стало початком Євромайдану.

Водночас, користувачі соцмереж вже кепкують із нового заклику депутата.

Так, президент Центру інноваційного консалтингу «КДА» Дмитро Корнейчук порівняв Наєма із священником Гапоном, і припустив, що акцію організовує Адміністрація президента.

Водночас депутат Верховної Ради Віталій Чепинога пожартував, що з минулого разу, коли Найєм збирав Майдан, «дехто й досі не порозходився».