Мустафа Найєм через чотири роки знов усіх кличе на Майдан

Мустафа Найєм через чотири роки знов усіх кличе на Майдан
Мустафа Найєм

Депутат анонсував «початок мобілізації» на Всеукраїнську акцію

Нардеп від БПП Мустафа Найєм повідомив, що 20 вересня о 14:15 на Майдані Незалежності буде оголошено «про початок мобілізації» на Всеукраїнську акцію на підтримку великої політичної реформи - зміни виборчих правил, обмеження депутатської недоторканності і створення антикорупційного суду.

Про це Найєм написав на сторінці у Facebook.

Сама акція відбудеться 17 жовтня у Києві і всіх обласних центрах України.

«Обмеження недоторканності народних депутатів (законопроект No 6773), з одного боку, дозволить притягати їх до кримінальної відповідальності на загальних підставах, з іншого - збереже індемнітет - відсутність можливості переслідування за наслідками їх політичної позиції та висловлювань», - написав депутат.

Також, за його словами, зміна виборчих правил передбачає скасування змішаної виборчої системи, створеної в 2011 році в інтересах режиму Януковича, і запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими регіональними списками.

«Для цього необхідно невідкладно ухвалити законопроект No 1068-2. Це важлива частина Коаліційної Угоди, міжнародне зобов’язання України та передвиборча обіцянка Президента Порошенка, що є запорукою якісного оновлення політичної еліти України», - зазначив він.

Крім того, Найєм заявив, що про необхідність створення антикорупційного суду свідчать десятки переданих в Солом'янський суд корупційних справ щодо політиків топ-рівня, які чинні судді «не можуть неупереджено розглядати».

Як відомо, 21 листопада 2013 року Найєм зробив запис у Facebook із закликом прийти на Майдан, що, за версією певних політичних експертів, і стало початком Євромайдану.

Водночас, користувачі соцмереж вже кепкують із нового заклику депутата.

Так, президент Центру інноваційного консалтингу «КДА» Дмитро Корнейчук порівняв Наєма із священником Гапоном, і припустив, що акцію організовує Адміністрація президента.

Водночас депутат Верховної Ради Віталій Чепинога пожартував, що з минулого разу, коли Найєм збирав Майдан, «дехто й досі не порозходився».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: