На КПВВ «Мар'їнка» затримано особистого охоронця ватажка бойовиків «ДНР»

За словами бойовика, він вирішив залишити окупований Донецьк після того, як розстріляв «поліцейських ДНР»

В ніч на вівторок, 12 липня, на КПВВ «Мар'їнка» затриманий особистий охоронець «глави» самопроголошеної «ДНР» Олександра Захарченка. Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції в Донецькій області.
29-річний громадянин РФ, зареєстрований у Південній Осетії, самостійно вийшов на КПВВ «Мар’їнка» та був доставлений у відділення поліції.
Встановлено, що чоловік перебував у складі НЗФ «Восток» з серпня 2014 року до травня 2016 року.
На початку «ніс службу» у місті Ясинувата, чергував на блокпості у Луганській області. У травні 2015 - березні 2016 року – воював у складі особового відділу «республіканської гвардії», брав участь у бойових діях під селищем Широкине та працював в особистій охороні Захарченка. З березня по квітень 2016 року входив до складу НЗФ «батальйон «Патріот».
Зі слів затриманого, 9 липня у м. Донецьк він був побитий працівниками «поліції ДНР», після чого взяв з дому автомат «Калашникова» та розстріляв двох «працівників поліції» Пролетарського РВ. Потім втік з Донецька, де мешкав останній час.
Факт попередньо кваліфіковано за ч.2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. Розслідування проводить Мар’їнське ВП.