На Львівщині арештували за хабар заступника мера Пустомит

Фото: varta1.com.ua

До чиновника застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення 100 тис. грн застави

Заступнику міського голови на Львівщині, якого затримали на 20 тис. грн неправомірної вигоди, обрали запобіжний захід.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

«28 вересня затримано заступника міського голови однієї із міських рад Львівщини, який отримав від особи 20 тисяч гривень неправомірної вигоди за сприяння в укладенні між міською радою та підприємцем договору підряду на виконання ремонтних робіт, підписанні актів приймання виконаних робіт, а також у здійсненні оплати за їхнє виконання», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що 29 вересня затриманому посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням свого службового становища).

Також ухвалами слідчого судді Галицького районного суду Львова, за клопотаннями органу досудового розслідування, до чиновника застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення 100 тис. грн застави.

Крім цього, правопорушника відсторонено від займаної посади на один місяць.

«Наразі здійснюються необхідні слідчі (розшукові) та процесуальні дії з метою встановлення усіх обставин вчинення злочину. За вчинене зловмиснику загрожує до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю, а також конфіскація майна», - повідомили в прокуратурі.

Як повідомляє varta1.com.ua, хабарником виявився заступник міського голови м. Пустомити Володимир Кардаш.

Раніше повідомлялося, що начальника відділу виконавчого апарату Дніпропетровської обласної ради викрито на отриманні неправомірної вигоди.