На Львівщині суд оштрафував хабарника-професора на 18 тисяч гривень

Фото: Відділ комунікації поліції Львівської області

Завідуючий кафедрою вимагав хабар від студента за успішний захист дипломної роботи

На Львівщині за хабар засуджено завідуючого кафедрою вищого навчального закладу, який за сприяння в успішному захисті дипломної роботи вимагав та отримав від студента 400 доларів та 3 тисячі гривень. 

Про це 26 вересня повідомляє Відділ комунікації поліції Львівської області.

«Правоохоронці затримали професора у службовому кабінеті під час отримання обумовленої суми коштів», - заявили в поліції.

Затриманому було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч.1 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Зазначається, що за вироком суду, завідуючого кафедрою оштрафовано на 18 700 гривень з позбавленням права займатись діяльністю чи обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих обов’язків на підприємствах, в установах чи організаціях, незалежно від їх форм власності, строком на два роки.

Раніше повідомлялося, що поліція затримала за хабарах працівників вищих навчальних закладів у Черкаській, Сумській та Одеській областях.