У трьох регіонах на хабарах затримали працівників вишів

У трьох регіонах на хабарах затримали працівників вишів

Працівникам освіти загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років

Поліція затримала за хабарах працівників вищих навчальних закладів у Черкаській, Сумській та Одеській областях. Про це повідомили у прес-службі Нацполіції України.

«18 липня працівники територіальних управлінь захисту економіки Нацполіції затримали працівників вищих навчальних закладів Черкаської, Сумської та Одеської областей під час одержання ними неправомірної вигоди. Суми коливалися від 5 тисяч гривень до 5 тисяч доларів США», - йдеться в повідомленні.

Так, в Одесі правоохоронці задокументували злочинну діяльність посадових осіб однієї з Одеських академій. Декан та завідувач лабораторії вимагали від трьох абітурієнтів 5 тисяч доларів. За цю суму вони пообіцяли допомогти майбутнім студентам зі вступом до навчального закладу. Фігурантів затримали під час одержання хабара.

«Окрім 5 тисяч доларів США, які фігуранти отримали в якості неправомірної вигоди, правоохоронці вилучили 4 конверти, в яких були зазначені прізвища інших абітурієнтів. Усередині конвертів знаходилися кошти загальною сумою 2 тисячі 600 доларів США та 2 тисячі 500 грн», - зазначили в поліції.

А у Черкаській області за успішне складання вступних іспитів та зарахування до навчального закладу декан одного з інститутів вимагав від абітурієнта понад 5 тисяч грн. Його затримали.

Заступник директора вишу на Сумщині вимагав за вирішення аналогічного питання 10 тисяч грн. Посадовця затримали під час одержання першої частини хабара - 2 тисяч грн.

Кримінальні провадження відкриті за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

«Працівникам освіти загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3-х років, з конфіскацією майна», - уточнили у Нацполіції.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: