На території Грузії відбувається повзуча російська окупація

Мамука Мамулашвілі, командир Грузинського легіону, що ввійшов до складу ЗСУ

Російські окупаційні сили пересувають кожного дня лінію розмежування на декілька метрів, а грузинська влада не реагує

Кожного дня російські окупаційні війська переносять лінію розмежування Грузії з окупованою Південною Осетією на 1-2 метри. Про це розповів під прес-конференції у прес-центрі «Главкома» Мамука Мамулашвілі, командир Грузинського легіону, що ввійшов до складу ЗСУ.

За його словами, російські окупаційні війська самостійно пересувають кордон на 1-2 метри.

«Це добре спланована справа із захоплення Грузії. В селах (Південної Осетії. – Ред.), які окупувала російська сторона, до сьогодні залишаються російські окупаційні сили. Вони пересувають кожного дня лінію розмежування на декілька метрів, а також провокують новий конфлікт», - говорить командир Грузинського легіону.

Військовий зазначає, що під окупацію потрапляють сім’ї, які ще сьогодні мали власне житло на території Грузії, а завтра - живуть під контролем Росії.

«Технічно там є колючий дріт, що називають лінією розмежування. Цей колючий дріт пересувають на декілька метрів. Були випадки, коли у людини будинок знаходився на одній стороні окупації, а земля, яку він обробляє, – на іншій. І за межі його вже не пускали. Ця окупація триває до сьогодні як в Україні, так і в Грузії. В Україні це відбувається в більш грубій формі, а в Грузії – тихо», - розповідає Мамулашвілі.

Військовий зазначає, що грузинська влада не реагує на таку повзучу окупацію з боку Росії.

«Ми з боку влади не бачимо якихось різких заяв проти Росії. Вони намагаються замовчати те, що відбувається в Грузії. А суспільство – виносить напоказ. Все знімається на камери. В інтернет-просторі є кадри, як переносять цю умовну лінію розмежування», - повідомляє командир Грузинського легіону.

Мамулашвілі також зазначає, що невдоволення людей з кожним днем зростає все більше.

«Кожного дня по 1-2 будинку потрапляє під лінію окупації. Яка кінцева мета цієї повзучої окупації – не знаємо. Незадоволення людей зростає і в кінцевому результаті ситуація може вийти з-під контролю», - говорить командир Грузинського легіону.

Дивіться запис прес-конференції: