На території Грузії відбувається повзуча російська окупація

На території Грузії відбувається повзуча російська окупація

Мамука Мамулашвілі, командир Грузинського легіону, що ввійшов до складу ЗСУ

Російські окупаційні сили пересувають кожного дня лінію розмежування на декілька метрів, а грузинська влада не реагує

Кожного дня російські окупаційні війська переносять лінію розмежування Грузії з окупованою Південною Осетією на 1-2 метри. Про це розповів під прес-конференції у прес-центрі «Главкома» Мамука Мамулашвілі, командир Грузинського легіону, що ввійшов до складу ЗСУ.

За його словами, російські окупаційні війська самостійно пересувають кордон на 1-2 метри.

«Це добре спланована справа із захоплення Грузії. В селах (Південної Осетії. – Ред.), які окупувала російська сторона, до сьогодні залишаються російські окупаційні сили. Вони пересувають кожного дня лінію розмежування на декілька метрів, а також провокують новий конфлікт», - говорить командир Грузинського легіону.

Військовий зазначає, що під окупацію потрапляють сім’ї, які ще сьогодні мали власне житло на території Грузії, а завтра - живуть під контролем Росії.

«Технічно там є колючий дріт, що називають лінією розмежування. Цей колючий дріт пересувають на декілька метрів. Були випадки, коли у людини будинок знаходився на одній стороні окупації, а земля, яку він обробляє, – на іншій. І за межі його вже не пускали. Ця окупація триває до сьогодні як в Україні, так і в Грузії. В Україні це відбувається в більш грубій формі, а в Грузії – тихо», - розповідає Мамулашвілі.

Військовий зазначає, що грузинська влада не реагує на таку повзучу окупацію з боку Росії.

«Ми з боку влади не бачимо якихось різких заяв проти Росії. Вони намагаються замовчати те, що відбувається в Грузії. А суспільство – виносить напоказ. Все знімається на камери. В інтернет-просторі є кадри, як переносять цю умовну лінію розмежування», - повідомляє командир Грузинського легіону.

Мамулашвілі також зазначає, що невдоволення людей з кожним днем зростає все більше.

«Кожного дня по 1-2 будинку потрапляє під лінію окупації. Яка кінцева мета цієї повзучої окупації – не знаємо. Незадоволення людей зростає і в кінцевому результаті ситуація може вийти з-під контролю», - говорить командир Грузинського легіону.

Дивіться запис прес-конференції:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: