На Вінниччині на святкуванні випускних отруїлися 62 людини

Всім госпіталізованим встановлено попередній діагноз гострий гастроентероколіт

У Вінницькій області під час святкування випускних вечорів отруїлися 62 людини.

Про це повідомила прес-служба ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

«Станом на 27 червня в інфекційному відділенні Бершадської та Чечельницької лікарень знаходяться 62 особи, серед яких 23 дитини з ознаками гострої кишкової інфекції. Всім госпіталізованим встановлено попередній діагноз гострий гастроентероколіт», - заявили у відомстві.

За словами медиків, перебіг захворювання у всіх хворих середнього ступеня важкості.

Зазначається, що всього в святкуванні випускних вечорів в селі Бондурівка брали ли  участь 68 осіб та в селі Стратіївка - 85 осіб.

«Спалах виник після святкування випускного вечору у вказаних селах. Святкові вечері проводились в приміщенні сільського будинку культури та в приміщенні школи», - повідомили у Держпродспоживслужбі.

Встановлено, що страви для святкування обох випускних вечорів замовлялись та готувались в кафе «Вербка» СТ «Вікторія-П» с. Вербка Чечельницького району та доставлялись до місць проведення заходів (с.Бондурівка, с.Стратіївка) приватним транспортом власника кафе, без холодильного обладнання.

«Працівники кафе були допущені до роботи  без пройденого медичного огляду в повному об’ємі, технологічного, холодового інвентарю не достатньо, приміщення потребують ремонту. Дослідження питної води, на якій готувалися страви, відсутні. Бактеріологічні лабораторні дослідження матеріалу, відібраного від хворих осіб, працівників кафе «Вербка», проб готових страв, питної води та змивів з об’єктів внутрішнього середовища кафе «Вербка» тривають», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що власницю кафе  та директора Стратіївського НВК притягнуто до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, в Старосамбірському районі Львівської області отруїлися шестеро дітей віком від 6 до 11 років.