На Волині виявили вогнища коронавірусу серед вірян московської церкви та баптистів

На Волині після відвідин церкви на коронавірус захворіло 18 людей

Люди відвідували церкву у поминальні та пасхальні дні

Після відвідування служби в церкві Архістратига Михаїла УПЦ МП у Ковелі на коронавірус захворіли 18 осіб. Жінка, яка прибирала у храмі, померла.

Про це йшлося під час брифінгу щодо ситуації в області з протидією поширенню коронавірусної інфекції, повідомляють «Волинські новини».

Директорка Волинського лабораторного центру МОЗ України Наталія Янко наголосила, що на сьогодні викликає стурбованість ріст захворюваності у Ковелі.

«Протягом останніх днів зареєстровано понад 30 нових випадків захворюваності на коронавірус, один з яких летальний. Під час епідеміологічного дослідження встановлено, що 18 осіб захворіли після відвідування церкви Архістратига Михаїла. Вони відвідували церкву у поминальні та пасхальні дні – це вписуться в інкубаційний період 14 днів. Також зареєстрований випадок захвоювання і в настоятеля храму. Жінка, яка прибирала в церкві, померла», - розповіла Наталія Янко.

Зауважимо, спалах коронавірусу спостерігається у селищі Череваха Маневицького району серед прихожан баптистської церкви християн віри євангельської. Хворобу підтверджено у 12 осіб, в тому числі у пресвітера церкви.

Нагадаємо, у Великодню ніч в одному з храмів Московської церкви в Україні у селищі Красноїльськ Сторожинецького району очевидці зняли відеоролики, які свідчать про ігнорування священниками та вірянами всіх норм карантину.

У МОЗ заявили, що причиною спалаху коронавірусу в Україні стали порушення карантину під час вербного тижня та безпосередньо на Великдень.

Нагадаємо, 21 квітня у Чернівецькій області поховали двох братів, які померли у Сторожинецькій центральній районній лікарні від коронавірусу. Через карантин труни з тілами юнаків не заносили до церкви, а відразу відвезли на кладовище.

Читайте також: