На Волині виявили вогнища коронавірусу серед вірян московської церкви та баптистів

На Волині виявили вогнища коронавірусу серед вірян московської церкви та баптистів
На Волині після відвідин церкви на коронавірус захворіло 18 людей

Люди відвідували церкву у поминальні та пасхальні дні

Після відвідування служби в церкві Архістратига Михаїла УПЦ МП у Ковелі на коронавірус захворіли 18 осіб. Жінка, яка прибирала у храмі, померла.

Про це йшлося під час брифінгу щодо ситуації в області з протидією поширенню коронавірусної інфекції, повідомляють «Волинські новини».

Директорка Волинського лабораторного центру МОЗ України Наталія Янко наголосила, що на сьогодні викликає стурбованість ріст захворюваності у Ковелі.

«Протягом останніх днів зареєстровано понад 30 нових випадків захворюваності на коронавірус, один з яких летальний. Під час епідеміологічного дослідження встановлено, що 18 осіб захворіли після відвідування церкви Архістратига Михаїла. Вони відвідували церкву у поминальні та пасхальні дні – це вписуться в інкубаційний період 14 днів. Також зареєстрований випадок захвоювання і в настоятеля храму. Жінка, яка прибирала в церкві, померла», - розповіла Наталія Янко.

Зауважимо, спалах коронавірусу спостерігається у селищі Череваха Маневицького району серед прихожан баптистської церкви християн віри євангельської. Хворобу підтверджено у 12 осіб, в тому числі у пресвітера церкви.

Нагадаємо, у Великодню ніч в одному з храмів Московської церкви в Україні у селищі Красноїльськ Сторожинецького району очевидці зняли відеоролики, які свідчать про ігнорування священниками та вірянами всіх норм карантину.

У МОЗ заявили, що причиною спалаху коронавірусу в Україні стали порушення карантину під час вербного тижня та безпосередньо на Великдень.

Нагадаємо, 21 квітня у Чернівецькій області поховали двох братів, які померли у Сторожинецькій центральній районній лікарні від коронавірусу. Через карантин труни з тілами юнаків не заносили до церкви, а відразу відвезли на кладовище.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: